Een weekend aan de Bodensee in Vorarlberg (Oostenrijk): Onze highlights & tips

‘s Ochtends ontbijten in de oude binnenstad van Bregenz, ‘s middags wandelen in de bergen en ‘s middags het meer in springen: als we één woord zouden moeten noemen dat de regio Bodensee-Vorarlberg in Oostenrijk het best omschrijft, dan zou dat ‘divers’ zijn. ”.

Onlangs hebben we onze tips voor Bregenz onthuld. Tegenwoordig gaat het om de hele regio Bodensee-Vorarlberg met de steden Bregenz, Dornbirn en Felkirch. Van de bergtoppen in Dornbirn tot de zonsondergang aan de oever van het meer – hier zijn onze tips en highlights voor een weekend aan de Bodensee.

Bregenz: Kunsthaus, Oberstadt & Co.
Een bezoek aan de hoofdstad van de deelstaat Bregenz is een absolute must als u te gast bent in de regio Bodensee-Vorarlberg. Bregenz is een mooi klein stadje direct aan het meer. Al onze tips voor Bregenz hebben we al uitgebreid beschreven in dit artikel: Bregenz tips.

Onze top 3 tips voor Bregenz
Loop door de bovenstad
Onze favoriete wijk in Bregenz! Je mag Bregenz niet verlaten zonder door de mooie steegjes van de historische bovenstad te hebben geslenterd. Er zijn geen restaurants of winkels – maar veel flair en charme!

Bovenstad Bregenz tips

Bezoek aan de bekende musea
Het Kunsthaus Bregenz en het Vorarlberg Museum liggen dicht bij elkaar en zijn echt de moeite waard. Het Kunsthaus toont tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars, terwijl het Vorarlberg Museum helemaal over de deelstaat Vorarlberg gaat. Alleen al vanwege de spannende architectuur is een bezoek aan beide musea de moeite waard.

Museumtips Vorarlberg
Ervaar de zonsondergang aan het meer
In Bregenz zijn er prachtige plekken om de zonsondergang aan het meer te beleven. We waren bij de populaire “Sunset Steps” – ook wel bekend als “Molo” voor de lokale bevolking.

Ervaar de zonsondergang aan het meer
Als u van grote hoogten houdt, kunt u bijvoorbeeld naar restaurant “Fritsch am Berg” rijden. Vanaf het terras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht over het meer – maar alleen als je het geluk hebt om vooraan te zitten. Als u de weg verder omhoog volgt, wordt het uitzicht op de Bodensee nog mooier. We kozen gewoon een eenzame weide en genoten van de zonsondergang in aanwezigheid van enkele koeien.

Nog een tip: als je, net als wij, het geluk hebt om Feldkirch in de zomer te bezoeken, dan mag je het Poolbar Festival niet missen. Het Poolbar Festival is wat we een alternatief muziekfestival zouden noemen. Zelfs de weg naar het festivalterrein is vrij uniek.

In het jaar van ons bezoek leidde een lange brug over de bloemenweide. De architectuur van de site ziet er elk jaar anders uit. Het Poolbar Festival vindt in juli en augustus gedurende ongeveer zeven weken plaats in het oude overdekte zwembad in Feldkirch. En ja, dit is echt een oud binnenzwembad. Gek, toch?