Waarom kiezen voor een nachttrein Wenen?

Nachttreinen zijn terug van weggeweest en brengen veel voordelen met zich mee. Steeds meer grote Europese steden worden met elkaar verbonden via het spoor. Dit is natuurlijk ideaal en mensen hoeven niet meer altijd het vliegtuig te pakken voor een korte reis. Nachttreinen zijn een ecologisch alternatief voor de klassieke vliegreizen en dit is natuurlijk minder vervuilend voor het milieu. Het is ook een hele leuke manier van reizen en vooral kinderen vinden het geweldig. De nachttrein Wenen is bijvoorbeeld perfect als je een keer Wenen wilt bezoeken.

 

Wenen is een prachtige stad in Oostenrijk en zeker een bezoekje waard. Je kunt er bijvoorbeeld heen gaan voor een stedentrip, maar je kunt er ook prima op vakantie gaan. Hierbij is het van belang om een keuze te maken tussen het vliegtuig en de nachttrein Wenen. Met een vliegtuig ben je natuurlijk erg snel in Wenen, maar dit is natuurlijk wel schadelijk voor het milieu. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om met de nachttrein te gaan. Dit is namelijk duurzaam, maar er zitten nog veel meer voordelen verbonden aan het nemen van een nachttrein. Wil je hier meer over te weten komen? Onderstaand vertellen we er alles over!

Voordelen van de nachttrein Wenen

Er zitten veel voordelen verbonden aan het nemen van een nachttrein naar Wenen. Het eerste voordeel is dat je heerlijk kunt slapen tijdens de reis. De reistijd naar Wenen bedraagt tussen de 12 en 15 uur. Het is dus niet sneller dan de reistijd met de auto of het vliegtuig, maar het is wel een stuk rustgevender. Je kunt in een nachttrein Wenen namelijk heerlijk slapen én uitgerust wakker worden op bestemming. Dit is vaak niet mogelijk als je met de auto of met het vliegtuig reist.

 

Bovendien is het treinstation voor heel wat mensen snel bereikbaar, dit betekent dat je geen uren op voorhand op het vliegveld hoeft te zijn. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat reizen met een nachttrein Wenen een stuk goedkoper is dan reizen met de auto of het vliegtuig. Dit is voor veel mensen de grootste reden om te kiezen voor de nachttrein Wenen. Je kunt namelijk heel veel geld besparen en dit geld gebruiken voor het bezoek aan Wenen.

Een eigen coupé

Wil je helemaal uitgerust aankomen in Wenen? Dan is het van belang dat je heerlijk kunt slapen in de nachttrein Wenen. Dit betekent ook dat je privacy nodig hebt en daarom is het wellicht handig om een eigen coupé te huren. Het is een soort kamer in de wagon waar stapelbedden staan in plaats van een gewone zitstoel. Je hoeft deze niet te delen met anderen en dit maakt de reis een stuk fijner. Je kunt hierbij ook genieten van een eigen badkamer en dat maakt alles fijner. Het huren van een eigen coupé is eigenlijk alleen aan te raden als je met het gezin op reis gaat. Je kunt op die manier namelijk volledig uitgerust op locatie aankomen met het gezin.